Curs de formació sobre la situació i la conservació de l’ós bru per a guies de natura al Parc Natural de l’Alt Pirineu

Forma part del projecte Piroslife per consolidar la presència d’aquest plantígrad al Pirineu, i generar productes i sistemes per exportar a d’altres zones de la Unió Europea

El Parc Natural de l’’Alt Pirineu ha estat l’’escenari aquesta setmana d’’un curs de formació sobre la situació i la conservació de l’’ós bru adreçat als guies locals de natura. L’’objectiu ha estat oferir coneixements sobre aquest plantígrad, especialment a aquelles persones que disposen del curs de guia-interpretador del Parc Natural de l’Alt Pirineu i/o del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, tot i que ha estat obert a tothom qui actualment fa guiatges de natura a nivell professional a l’àmbit de l’Alt Pirineu.

El grup ha visitat la Casa de l’ós bru dels Pirineus, a Isil, i ha fet una sortida de camp a Alt Àneu, on ha revisat paranys de pèls i fotogràfics. Els guies han pogut aprofundir sobre la situació actual de l’espècie a Catalunya; les accions de conservació i seguiment desenvolupades; el cicle de la ramaderia als Pirineus; la coexistència de la ramaderia i l’’apicultura amb aquests animals, i sobre els óssos com a element de desenvolupament socioeconòmic. Aquest curs forma part del projecte Piroslife per implementar una sèrie d’accions que permetin consolidar el futur de l’’ós bru en un entorn favorable i generar productes i sistemes per ser exportats a la resta del Pirineu i a d’’altres zones de la Unió Europea.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.